Jaget bit för bit

Att vara social och vilja vara social och tycka att jag behöver tid själv, och bara med Eja och med Erik. Vardagens alla delar och kluvenheten dem emellan som inte har så mycket med vardagen att göra som identitet. För det är inte konstigt att man saknar tid över till att läsa långa böcker (så jag) när man prioriterar att träffa folk (beroendemässigt mycket jag).
(juli)


"Det är kantstötta plåtburkar och trasmattor och flagnande trämöbler som tilldrar sig allas intresse och orsakar förtjusta små utrop."

- Ann Heberlein.

Högsbo industriområde, Angered, Majorna, Saronkyran, Örkelljunga, bakluckeloppis i Slottsskogen. Nu börjar även Erik bli beroende. (juni, juli)


Så var det juli

Jag har en linje mitt på en tjock mage som visar att jag är gravid, och ungefär var mitten på mig går i ett lodrätt perspektiv.
Magen är fin. Det är allt det där runt omkring som stör (framför allt det låga blodtrycket, hormonerna, bristen på ork och att inte fungera som sig själv.)

Det finns en annan gård,

där vi sitter medan L fastnar med cykelkärran vid Gullbergskaj. Tre stammisar presenterar sig för en nykomling som gärna får vara med och leka.
- Jag heter Ismael, men du kan kalla mig Big Daddy.
- Jag heter Kungen av Tellus.
- Och det är jag som är Marchmallows.


Det blev en långresa till Skåne i år

Eja samlar sten och sitter vid landsvägskanten för lastbilspotting. Annars är dagarna nästan outhärdligt grönskande. Bälinge – Landskrona – Ven – Helsingborg – Köpenhamn – Österlen.


.

Efter E: Läser tidningen på toaletten.
Efter mig: Tar av sig barfota närhelst hon har möjlighet.

.


23 juni. Klockan är sju och av morgonhumöret syns ingenting.
Slutat jobba (såhär tänker jag mig morgnarna från och med nu).Anteckningar, juni

- Regn, redigering och riktigt sömniga dagar.
- Frilanstillvaro och kaffe på kolonitrappan.
- Andra lång.
- De där människorna. (Hela tiden, de där människorna.)
- Mitt trötta jag gillar de senaste dagarnas upplägg med att få mat hos folk hit och dit och andras tapasfix i vårt kök.

- Det hela är lite perspektivlöst.  Både själva migrationen och diskussionen om den känns en smula obalanserad. "I dagens värld finns det oroväckande missuppfattningar om flyktingrörelser." - António Guterres (FN:s flyktingkommissarie)

- När hon står liksom halvnonchalant och hänger på min axel i kökssoffan. Nära intill men ändå fullt sin egen person, tydligt så: hon som vill, hon som gör.

- Rapport och hemsida, hemsida och rapport. Citat och bilder, bilder och citat.