Bröllop!


br?llopst?rtan
Ann Marias passion är choklad. Varje gång hon är och hälsar på botaniserar hon bland chokladkakor; mörkt och fylligt ska det vara. I Castlebar går vi alltid till Olive Tree för att de serverar världens godaste varm choklad med marchmallows och ovanför kylen har hon ett kakskåp proppat med chokladvarianter.

För några år sedan gick hon Camino de Santiago, pilgrimsfärden i norra Spanien, och mötte där Josua som flyttade med henne till Irland. Hon jobbade som sjukgymnast och han försökte hitta sig en plats inom vård och skogsbruk. Så fick han en lärlingsplats på en gammal drömutbildning hemma i Tyskland och läser nu till chokladmakare.

Hon flyttar med och påskdagen gifter de sig. Det bjuds på tandpetarsnittar, dansas irländsk dans och festas vilt; tror att båda släkterna överraskade varandra. Vi är en del av det internationella inslaget ihop med människor från Frankrike, Holland, Bermuda & Schweiz. Vi faller omedelbart för Ornella och Antoine precis som Ann Maria sagt de senaste åren att jag kommer att göra.

Vi bjuds på bröllopstårta och handgjorda chokladpraliner som för tankarna till Marie Antoinette och dansar så det bara blir två timmar över av natten till sömn innan det är dags att ta tåget hem.  

Ann Maria & jagerik och ann maria


antoine, joan och ornellaclaudia och eamon

versailles2

Bilder: 1) Marie Antoinette av Stina Wirsén, 2) detalj av bröllopstårtan, 8 april 2007,
3) Ann Maria och jag, 4) Erik och Ann Maria,
5) Antoine, Joan och Ornella, 6) Claudia och Eamon
7) Versailles av Stina Wirsén, 8) Josua och Ann Maria, 9) dans, 8) mingel

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback