En man från Bagdad

"kan inte peka på några individuella omständigheter som gör att risken för honom att drabbas av våldet i Bagdad är större än för andra som bor där".

"Säkerhetsläget i Irak och huvudstaden Bagdad utvecklas kontinuerligt. Det finns därför anledning att fortlöpande ge vägledning när det gäller asylrättens tillämpning i förhållande till människor på flykt från olika delar av Irak. Migrationsverket har därför fattat ytterligare vägledande beslut för irakier" skriver MV i fredags.

Läser man beslutet framgår att mannen från Bagdad sett avslitna kroppsdelar landa bredvid honom vid en explosion men att han inte varit personligt förföljd. Han arbetade på trottoarerna med att sälja cigaretter, i vardagen ingick att vara rädd för död & attentat. Det är inte så att jag tycker att närheten till avslitna kroppsdelar utgör grund för asyl, men jag tycker att det är verklighetsfrånvänt och halvt komiskt att svenska Migrationsöverdomstolen kan bestämma att det inte råder väpnad konflikt i Irak. Och jag tycker inte att det är något annat än ett hån när Migrationsverket inte vågar sig närmre än Amman på grund av säkerhetssituationen när man utreder om - och kommer fram till att - det är ok att skicka tillbaks människor till nu även centrala och södra Irak.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback