Bokoncept

Vi ska köpa tält. Sist jag handlade ett tält var till Roskilde 1999. Det är rött och orange, kostade 149 kronor på ÖB. Det har varit med vid sjökanter och festivaler fram till alldeles nyligen. Nu ska vi köpa nytt. I min värld är det fullt begripligt att vi ska ha ett med tältduk anpassat för friluftsliv, både inner- och yttertält, kupolvariant så att det kan stå på klipporna och hålla för vind och regn - även om det mest är tänkt för fina nätter och milt väder. Mitt uteliv är inte så hardcore. I min värld tittar man lite på internet för att skapa sig en uppfattning och sedan går man ner till Femmans sport och pratar med någon som kan. Utifrån det köper man det bästa. Som det ser ut kostar det tretusen kronor och det känns rätt rimligt.

Eriks värld är lite annorlunda. Med entusiasm går han in en sektliknande tillvaro och lär sig praktiskt taget a l l t som går att ta reda på om tält. Han går in på svenska, danska, norska sidor. Specialsidor för friluftsliv, forum för fantaster, tillverkarnas sidor. Schweiziska och engelska sidor. Han går till fler affärer och pratar, hämtar broschyrer, jämför. Han lär sig helt enkelt skillnaden på tält och tält. Och när han tittar ut från sin värld är han fullproppad med information om ventilationssystem, konstruktioner av absider, supermaterial, fickor, smarta lösningar, monteringsvariationer, vikter i gram, tältpinnar särskilt anpassade för kajakers lastutrymmen, grad av självstagning. Han har läst det finstilta, lärt sig kulterna, undvikit det creddiga i friluftssvängarna och bara gått på funktion och naturligtvis finns det fullt av brister på tältet för tretusen på Femmans sport. Han har hittat ett annat. Det är inte optimalt, för det optimala tältet finns inte, men det är bättre. Han glömmer att gå att lägga sig om nätterna, hittar till slut någon återförsäljare för det där brittiska tältet som egentligen inte säljs i Sverige och förklarar ingående för att övertala mig om alla fördelarna men avslutar ändå med att han måste kolla vidare. "Nu har jag liksom lärt mig vad man ska titta efter."

Kommentarer
Postat av: Christo

Det tog mig 2 år av surfande på minhembio.com för att köpa en ny TV :) Tillslut gav jag upp, och spontanhandlade en på netonnet. :)

2008-08-15 @ 22:53:50
URL: http://blog.christoferfalkman.se
Postat av: sis

HAHAHAHA! Blir jag förvånad?! Erik i ett nötskal eller vadå! :D

2008-08-16 @ 17:27:28
URL: http://elinskanberg.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback