"Det är där som fröet gror för nya kreativa cykler"

"Förlaget Harper Collins lägger inom kort ut en ny roman av Paulo Coelho på sin webbplats. Coelho stödjer fildelning och använde redan 1999 gratis nätupplagor för att lyfta sin försäljning. Försöket inleddes i Ryssland och slog väl ut. Författaren har sålt över tio miljoner böcker bara där. Och sade när han talade på årets World Economic Forum att han var övertygad om att framgången berodde på att han lade ut "Alkemisten" gratis."

- DN, 1 mars 2008

"Att den digitala teknologins revolution är här och att klippa, klistra, dela och byta på internet tillhör vardagen för många människor har den brasilianska kulturpolitiska ledningen förstått i ett tidigt skede. Gilberto Gil och samplerns brasilianske mästare förespråkar ivrigt upphovsrättens uppluckring. De är övertygade om att cd-skivan sett sina bästa dagar. Gilberto Gil menar att samplern är vår tids viktigaste musikinstrument."

- Åsa da Silva Veghed, "Brasiliansk musik"

"I den digitala världen har reproduktion, plagiarism och återanvändning av idéer och verk blandats samman. Det är där som fröet gror för nya kreativa cykler."

- Gilberto Gil som Brasiliens kulturminister.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback