.

Kolonin ser nu ut som ett kalhygge. Med våra bästa sekatörer har vi klippt ner allting som inte längre lever (här är det visset och förmultnat, fult och snårigt) och om man sitter på huk – vilket man gör – ser man att små knoppar och lökar och blad är på väg upp ur jorden. Allt går i cykler och nu närmar vi oss nedförsbacken. Av flera anledningar tror jag att det är ett halvår som kommer att gå fort.

Solen, man måste ju nämna solen, lyser och vi går förbi gatuköket på vägen dit. Grannen är där (inte sjömannen, honom väntar vi till vattnet sätts på) och spanjoren som inte egentligen är spanjor, en kvinna i snickarbyxor och B längre ner i gången. Människor går förbi och pratar högt om att de också vill ha – och till och med Anneli Hulthén är peppad på kolonigrejen. Hon  tänker i en
artikel högt om att riva upp asfalten på parkeringsplatsen vid Sahlgrenska och göra den till koloniområde igen och säger att ”all kommunal mark som inte är tänkt för något annat är tänkbara för att bli koloniområden”. Heja.

_______________________________________________________________
Läs mer om nya ekologiska kolonistugeområden som ska utvecklas i Göteborg >>


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback