15 januari


När vi flyttar in är fredagsbönen igång nedanför, fullt med på män på trottoaren utanför moskén, Mecka ligger uppenbarligen åt vänster. Fröken barfota verkar gilla nya stället. Hon har fått en ny kompis – Shahin, portvakten – som först skrämde slag på henne genom att gorma ett hej rakt upp i ansiktet och som sedan fick henne att skratta högt genom att vara lite för märklig och leka rundor lite väl intensivt. Bra så. Böneutropen och de två envetna flugorna på balkongen verkar hon inte märka överhuvudtaget. Det mesta för henne är fortfarande nytt, Kairo verkar inte konstigare än något annat.

Kommentarer
Postat av: Lena Olsson

Hej Eja-gumman så fin du är och så jag längtar efter dig.

Farmor

2010-01-27 @ 02:00:45
Postat av: Lena Olsson

På väg till biblioteket (Landskrona) med Isak. Han har blivit van biblioteksbesökare vid det här laget. Förra gången valde han Scarry, Barbapappa och Barna Hedenhös. Ok då, tänkte jag - nu som farmor.

Isak har ett väldigt bestyr med sockar, Jennys blå och Ejas fötter intresserar, och härom dagen blev även Birger tvungen att ta av sig sockarna så att både han och Isak var barfota. Kanske förstärktes intresset för sockar när vi var på tjuvjakt. Lite bekymmrad blev Isak när jag resolut stoppande ner honom, knappt torr, i overallen och stövlarna utan byxor och skor och förklarade att vi måste ut på tjuvjakt. När vi kom ut från badhuset var han tungen att pulsa i snön och fick snö in i stövlarna. Såg lätt olycklig ut men förstod allvaret i vårt uppdrag och hängde på.

Nu slutade allt väl för badhustjuven lämnade tillbaka bilnycklen och mina Lindbergsglasögon. Bilen stod kvar! Vad spelade det då för roll att de stal fikapengarna; hade planerat för en kokt med bröd till Isak. Såg att han hade span på en Coca Cola- burk men det hade han naturligtvis inte fått även om vi hade haft pengarna kvar. Vår fikapaus i samband med badandet tar vi nästa gång.

2010-01-31 @ 13:46:38
Postat av: J

barfota är det enda rätta.

tjuvhistorien är fantastisk!

2010-01-31 @ 15:48:03

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback